Muschiulet de porc cu citrice

Ingredinete reteta : muschi de porc, lamaie, patrunjel, portocale, ceapa, ghimbir, unt,

O reteta deosebit de savuroasa prin combinatia inedita de carne mustoasa si citrice acrisoare combinate cu vin alb sec. 

Ingrediente: 1 kg de muschi de porc, 300 gr mazare, 100 gr sunca feliata, 100 ml vin alb sec, 50 gr unt, 30 gr ghimbir proaspat, 3 lamai, 3 portocale, 1 ceapa, ½ legatura de patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala muschiul de porc, se pune intr-un vas, impreuna cu sosul format din 2 lamai stoarse, 3 portocale, 4 linguri de ulei de masline amestecat cu ceapa tocata si ghimbirul dat pe razatoare. Se pune o folie peste vas si se lasa carnea in acest sos la rece timp de aproximativ 5 ore. Apoi se scoate, se inveleste in feliile de sunca, se adauga condimente si se face o rulada pe care o legati cu putina ata sau sfoara. Se asaza rulada intr-o tava unsa cu unt, se mai adauga inca 30 gr de unt, sosul de marinata combinat cu vinul alb si se da la cuptorul incins in prealabil. Se lasa la foc mai mare timp de 10 minute, apoi se potoleste putin flacara si se stropeste carnea, dupa care se da din nou la cuptor. Spre sfarsit se adauga restul citricelor, verdeata si mazarea. Dupa 20 de minute se scoate, se taie ata si se serveste rulada taiata felii alaturi de mazare si eventual cartofi nature cu patrunjel presarat deasupra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: