peste cu orez

Ingredinete reteta : peste, slanina, orez, unt, rosii, ceapa, sofran, sare, piper, boia,

 Important la mancarurile cu peste este ca acesta sa fie condimentat potrivit si sa fie servit cu o garnitura care sa-i scoata in evidenta carnea suculenta, fara insa a-i fura din gust.

 Ingrediente: peste, 125 g slanina, 250 g orez, 40 g unt, 4 rosii, 3 cepe, ½ lingurita de sofran, sare, piper, boia.

 Mod de preparare: Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele      tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune peste taiat bucatele potrivite. Acestea se intorc pe ambele parti iar dupa ce s-au prajit putin se scot si se tin la cald. In aceeasi cratita se pun rosiile taiate in cuburi, sarea, piperul, boiaua si sofranul. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, la foc mic aproape 1/2 de ora. Se pun apoi si bucatile de peste, se lasa totul sa mai dea cateva clocote si se serveste cu orez fiert.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: