Pui cu rosii si verdeata

Ingredinete reteta : cartofi, ceapa, patrunjel, piper, pui, rosii, rozmarin,

Ce-ati zice de un pui fraged garnisit cu cartofi, rosii, sunca afumata si verdeata, rumenite toate la cuptor?!

Pui la cuptor 

Ingrediente: 1 kg cartofi, 750 gr rosii, 100 gr sunca afumata, 2 cepe, 1 pui, 200 ml supa de pui, 1 fir rozmarin, 3 – 4 fire de patrunjel tocat, 2 linguri ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se curate si se spala cartofii apoi se taie cubulete mai marisoare. Sunca se taie si aceasta cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Puiul se spala si se condimenteaza apoi cu sare si piper adaugand in interiorul sau firul de rozmarin. Se aseaza toate aceste ingrediente intr-o tava cu putin ulei si se da la cuptorul bine incins in prealabil. Intre timp se spala rosiile, se curate si se taie in patru si se lasa deoparte. Dupa douazeci de minute se ia cu lingura putin ulei cu sosul lasat de pui si se stropeste din nou puiul. Daca nu a lasat sufficient suc, turnati putin ulei si adaugati si supa instant. Rosiile se adauga la sfarsit impreuna cu patrunjelul tocat. Se mai lasa toata compozitia la cuptor pentru inca 35 – 40 de minute. Puiul se poate aseza pe un platou ornat cu frunze de salata pe care puteti aseza apoi restul ingredientelor.

1 comentariu (+add yours?)

  1. Alecs
    Ian 11, 2010 @ 15:51:44

    cartofii, ceapa, se baga in pui, sau in jurul lui in tava? Ceapa e calita ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: