Tort rapid

Ingredinete reteta : ciocolata, faina, lapte, margarina, marmelada, nuca macinata, zahar,

Nu trebuie sa-ti serbezi ziua de nastere sau sa te mariti ca sa te rasfeti cu un tort! Incearca reteta unui tort de week-end care se pregateste rapid si se consuma si mai rapid datorita gustului sau delicios.

Tort rapid cu nuca si ciocolata

Ingrediente: 1 pahar faina, 1 pahar lapte, 2 linguri marmelada, 1 pahar de zahar pudra, 3 oua, 1 lingura de margarina sau 25 gr unt. Pentru crema de nuci: 200 gr nuci macinate, 100 gr lapte, 150 gr zahar, 1 galbenus de ou, esenta de rom, ciocolata menaj.

Mod de preparare: Blatul: se freaca untul cu zaharul pana la topirea acestuia din urma, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile, laptele si faina. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor, amestecand continuu cu compozitia prezentata anterior. Se toarna totul intr-o forma de tort tapetata si se da la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei felii. Acestea se insiropeaza cu sirop facut din esenta de rom, putina apa si zahar. Pentru crema: se oparesc nucile macinate in lapte adaugandu-se totodata si putin zahar vanilat. Se iau de pe foc si cand totul s-a racit se adauga galbenusul si se amesteca in continuu pana ce se obtine o crema spumoasa. Blaturile de tort insiropate se ung cu un strat de marmelada si apoi cu unul de crema, iar ultimul blat ramane simplu pentru ornat. Se poate acoperi doar cu crema de tort si apoi cu ciocolata menaj rasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: