Friptura de Iepure


 

Ingrediente Pentru Friptura de Iepure:

-un iepure(mediu)
-11-12 catei de usturoi
-7-8 felii de kaiser
-150 ml. pahar de vin rosu
-sare si piper(dupa gust)
-2-3 foi de dafin
-7 linguri de ulei






Modul De Preparare Pentru Friptura de Iepure:

Iepurele se curata si i se fac „buzunarase” cu un cutin bine ascutit in care se introduc cateii intregi de usturoi.
„Buzunarasele” se fac la o departare de aproximativ 2-3 cm. unul de celalalt.
Punem Iepurele impanat intr-o tava mai inalta. Punem si putina apa, turnam paharul de vin rosu, adaugam sarea si piperul (dupa gust), mai punem cateva boabele de ienibahar(in cazul in care avem), punem 2-3 foi de dafin si uleiul.
Bagam tava la cuptorul incalzit ulterior la foc mic, acoperita cu o folie de luminiu.
Se verifica iepurele din cand in cand iar cand este indeajuns de bine rumenit scoatem cratita din cuptor, indepartam folia de aluminiu si reintroducem friptura in cuptor pentru inca 15 minute(pentru ca iepurele sa prinda o crusta aurie) dar de aceasta data la foc mai mare.
Friptura de iepure se poate servii cu cartofi copti.

1 comentariu (+add yours?)

  1. tyller
    Dec 30, 2009 @ 05:50:42

    si ce fac cu kaiserul ? in rest e O.K.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: