Chiftelute marinate

Ingrediente
500g carne de vita+porc 150g paine alba 2 oua 100g morcov 50g ceapa 2 catei de usturoi 1/2 leg patrunjel 1/2 leg marar sare ulei ptr prajit Sos o cutie rosii in bulion(800gr) piper sare doua lg otet foi de dafin o lg zahar o lg amidon alimentar
Mod de preparare
carnea tocata se amesteca cu ceapa ,morcovul,usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite fin) se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine,piper,sare,si ouale.Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forma de chifteluta.Acestea se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc. Sos Rosiile in bulion se paseaza printr-o sita formandu-se o pasta fina pe care o punem intr-o cratita la fiert impreuna cu cateva linguri de ulei si o cana de apa(supa) .Se condimenteaza cu sare ,zahar,foi de dafin,piper si otet.Dupa ce a dat in fiert adaugam si chiftelutele si fierbem la foc mic ,sosul capatand o consistenta mai groasa.Se poate definitiva consistenta sosului adaugand amidon dizolvat in putina apa. Sosul are un gust aparte capatat de la otet.
Adaugat de
LORY

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: