Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica

  • Ingrediente
  • 1 Pui, 1 ceapa, 2 ardei kapia, 2 ardei iuti, 2 mere, vin, sare, piper, boia dulce, boia iute.
    Marinata: 3 catei usturoi, zahar brun, sare, 1 pahar vin alb, 1/2 pahar sos soia, amestec de condimente (coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, ghimbir proaspat), 2 limete.
  • Mod de preparare
  • Am luat un pui dolofan pentru rotisor cam de 1.4 kg.
    Intr-un castronel de circa 250- 300 ml am facut marinata. Trei catei mari de usturoi pisati bine, i-am frecat cu zahar brun si sare pana s-au facut pasta. I-am imbatat cu un pahar de vin alb, o jumatate de pahar de sos de soia si un amestec de condimente (pulberi) ce contineau: coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, cardamon, ghimbir proaspat, ras marunt si am stors bine doua limete.
    Am introdus puiul la loc in punga cea stramta in care l-am cumparat, dupa ce in prealabil l-am curatat constiincios de cotoare.

  • Am largit costumul puiului la gat si am turnat marinata-aromata intre pielea cu 2 randuri de grasime si carnita. Am introdus si coada ingusta a unei lingurite cu maner lung avand grija sa ajunga marinata in cele mai indepartate cotloane. Restul l-am turnat pe langa pui in punga stramta. Deci marinare dubla din exterior si din interior. Cantitatea de circa o cana mare, a fost suficienta si am inchis punga la loc cu un paper clip.
    L-am lasat la rece in camara 2 ore.
    Cand sa-l pun in tava, i-am introdus o ceapa in „guler” pentru a evidentia „palnia” prin care l-am infuzat cu capital asiatic. Am taiat in bucati mari o ceapa si doi ardei Kapia. Am mai pus in tava 2 ardei moderati de iuti, am taiat felii doua mere curatate de cotor.
    Am „stors” bine puiul de marinata, si l-am asezonat cu sare, boia (dulce si iute) si condimentele ce le-am folosit si la marinata.
    Cateva felii de mere un sfert de ceapa, o jumatate de ardei, un catel de usturoi si o frunza mare de telina le-am introdus in cavitatea abominabila, restul legumelor le-am plast sub si pe langa pui.
    Am facut focul la cuptor si concomitent am bagat puiul la cuptor cu microunde 20 de minute pe maxim ca sa pornesc coacearea in intreaga masa a carnii .
    L-am bagat apoi in cuptorul de la aragaz cu focul dat la jumatate.
    Dupa jumatate de ora l-am intors pe partea celalta in lacul de grasime pe care a l-a lasat. Eu nu am pus nimic in tava, doar jumatate din marinata dulce-sarat-acrisoara.
    Dupa inca un sfert de ceas l-am scos am turnat peste el circa 50-75 ml de vinisor am stins cuptorul si l-am lasat sa se raceasca inca o jumatate de ora.

    Pofta buna!

    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    %d blogeri au apreciat asta: