Dulceata de visine

O reteta de dulceata de casa, foarte buna, 100% naturala.

Ingrediente

7 kg visine

4 kg zahar

Mod de preparare

Visinele se spala, se curata de samburi si se aseaza intr-o oala mare, se adauga zaharul si se da la foc mic sa fiarba aproximativ 3 ore. Se amesteca destul de des, pentru a nu se prinde. Cand incepe sa dea in clocot prima data, se va lua spuma de deasupra si se arunca, pentru a nu se zaharisi. Pentru a vedea daca este gata dulceata si destul de legata, se va incerca pe o farfurie, se pune o lingura de dulceata si se lasa la racit. Daca picuram dulceata si se incheaga atunci cand ajunge pe farfurie inseamna ca este fiarta. Acum depinde de fiecare cat de groasa sau mai subtire o doriti.

Borcanele se spala, se aseaza intr-o tava, iar dupa ce ati aprins focul la cuptor se introduc inauntru si se lasa timp de cateva minute, pana se va usca apa din ele. Asa se sterilizeaza cel mai bine. Dupa ce dulceata este gata, stingem focul, o lasam 10 minute sa se raceasca un pic apoi se aseaza in borcane, se lasa la racit pana a doua zi, dupa care le legam cu ceolofan in 2-3 straturi sau cu capace. Se aseaza in camara sau in pivnita pentru o mai buna conservare.

Credeti-ma, mi-a iesit o dulceata asa de buna, nu am mai mancat de cand traia bunica mea.

Va doresc Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: