O alimentatie sanatoasa

In ultimile decenii stiinta si tehnologia a avansat enorm, oamenii au devenit tot mai ocupati neglijand tot mai mult alimentatia fara a tine cont de urmarile unei alimentatii neechilibrate. De asemenea, pe langa cei prea ocupati sa isi puna la punct o alimentatie corecta si echilibrata mai exista o categorie si anume cei care doresc cu orice scop sa piarda din kilogramele in plus adoptand tot felul de diete care de care mai drastice fara sa tina cont de efectele acestora asupra sanatatii lor.

Ei bine, sa vorbim putin despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa. O alimentatie sanatoasa, corecta, echilibrata sau oricum doriti sa ii spuneti este formata din alimente din toate grupele: carne, oua, legume, lactate, fructe pentru a oferi organismului toate substantele nutritive de care are nevoie. Aceste alimente pot fi foarte usor gatite in mai multe forme folosind diverse retete culinare, pentru a evita astfel monotonia. Stiu, pare destul de simplu insa nu este chiar atat de simplu deoarece trebuie stabilita o cantitate potrivita pentru fiecare din aceste alimente, lucru care este posibil doar prin tinerea unui jurnal alimentar.

Nu confundati termenul de alimentatie sanatoasa cu regim alimentar. Sunt lucruri total diferite, regimul alimentar avand rolul de a ameliora / vindeca o anumita afectiune iar alimentatia sanatoasa avand rolul de a imbunatati si mentine sanatatea. De asemenea, intr-un regim alimentar gama de alimente pe care aveti voie sa le consumati este restransa in functie afectiunea de care suferiti pe atunci cand adoptati o alimentatie santoasa puteti gati orice tip de retete culinare, chiar si retete de prajituri atata timp cat nu faceti abuzuri.

Lasă un comentariu